Jdi na obsah Jdi na menu
 


Končíme

Azyl Kocourkov končí...

Jako naši stálí příznivci a podporovatelé jste si jistě všimli, že nové svěřence přijímáme v poslední době jen výjimečně a že aktualizace webu i Facebooku trochu vázne. Delší čas už přemýšlíme o tom, že naši činnost ukončíme, protože únava za poslední roky je obrovská. A dospěli jsme do bodu, kdy už není zbytí. Abychom byli schopni se postarat o zvířata, která se nám tu za roky naší činnosti jaksi nahromadila, tzn. kočičky staré, plaché, chronicky nemocné nebo z jiného důvodu neumístitelné, musíme zabrzdit. Na další příjmy už nemáme ani síly, ani zdroje.

Co to znamená v praxi?

V praxi to znamená, že do Azylu Kocourkov už až na případné mimořádné případy nebudeme přijímat další kočky a že v příštím roce zanikneme i administrativně. Všechny kočičky, které jsou teď u nás a které do ukončení naší činnosti nenajdou nový domov, zůstanou tam, kde jsou teď, a bude o ně postaráno jako doposud, jen formálně přejdou do naší soukromé péče. Pevně doufáme, že aspoň pro někoho se ještě nové domovy podaří najít, pokud ale ne, samozřejmě neskončí na ulici. Všichni, kterým se nový domov najít nepodaří, se přidají k naší domácí smečce a dožijí u nás.

A co neumístitelné kočky a „záruka“ na kočky, které jsme umístili?

Bez ohledu na to, že Azyl Kocourkov formálně zanikne, naše „záruka“ převzít zpět do péče kočky, o které se z jakéhokoliv důvodu jejich majitelé nemohou postarat, platí. Pokud taková situace nastane, volejte nebo pište – kočičky zpět samozřejmě převezmeme.

Co bude v nejbližší době?

Poslední akcí, kterou bychom jako Azyl Kocourkov chtěli absolvovat, je vánoční Kočičí přání, které startuje 15. prosince a trvá do 5. ledna. Kočičky už si sepisují svá přání a my doufáme, že se je s vaší pomocí podaří splnit

A co dál…

Všem našim příznivcům, dárcům i majitelům našich svěřenců mnohokrát děkujeme za to, že jsme tak dlouho vydrželi fungovat. Byly to stovky a stovky koček, kterým jsme společně pomohli najít nové domovy a které tak dostaly šanci na spokojený život. Budeme moc rádi, když nám aspoň někteří z vás zachovají přízeň i nadále. Detaily ohledně ukončení činnosti (termíny a formality) budeme řešit za pochodu a pochopitelně vás budeme průběžně informovat.

 

Náhledy fotografií ze složky Našli nový domov